Dubravko Duco Knežević – Iskreno o svom novom singlu i planovima za dalje

Dubravko Duco Knežević iz Novog Grada, koji danas živi i radi u Švedskoj, pripremio je novi singl "Malena". Riječ je o jednoj radosnoj pjesmi, vedrih nota i prepuna pozitivne energije.

Pjesma "Malena" je prva pjesma koju Dubravko promoviše sa nadolazećeg albuma. Ona na najbolji način predstavlja pop muziku našeg podneblja i sav dosadašnji Kneževićev rad. Tim povodom razgovarali smo sa Dubravkom koji nam je otkrio više detalja.

Dubravko, predstavili ste svoj novi singl „Malena“ koji je ujedno i najavni singl novog albuma. Kakve su reakcije publike?

Prve reakcije publike su izvanredne. Ljudi stvarno pozitivno reaguju na vedre tonove i radost koju pjesma "Malena" nosi u sebi. Drago mi je da pjesma vraća osmjeh na lica slušalaca i da u sebi nosi pozitivnu energiju, koja nam je prijeko potrebna u ovim nemirnim vremenima.

Koja ekipa se pronašla na izradi same pjesme?

Ja već godinama radim sa istim saradnicima, koji su i moji dobri prijatelji. Pjesmu ”Malena” potpisuje moj dugogodišnji prijatelj i saradnik Borislav Tomašević. Za izradu i produkciju spota je zaslužan, također jedan od mojih dugogodišnjih saradnika Đorđe Kovačević.

Koji naziv nosi Vaš novi album i šta možemo očekivati?

Moj novi album nosi naziv ”Trag u pijesku” i album predstavlja simbiozu kvalitetene, tradicionalne pop muzike sa naših prostora. Cilj ovog albuma je da se vratimo onome što je esencija kvalitene pop muzike kao i da pošaljemo pozitivne vibracije i vratimo radost i osmjeh na lica publike.

Kako publika reaguje na Vašu muziku?

Moja publika prepoznaje iskrenost i emociju u mojim pjesmama i to je ono što me najviše raduje. Najčešći komentari moje publike su da ih vraćam u neka sretnija vremena, mojim pjesmama ih podsjećam na mladost, prve ljubavi i neka bezbrižnija vremena.

Šta smatrate da je neophodno za opstanak na muzičkoj sceni?

Pa prije svega iskrenost, originalnost i izgrađen muzički stil koji ne podleže čestim trendovskim promjenama. Osnovno je da je čovjek vjeran sebi i svom muzičkom stilu.

Na kojim projektima, pored novog albuma, danas radite?

Ja se već godinama bavim i humanitarnim radom , gdje pokušavam da iskoristim muziku, koja ima univerzalan jezik, da bude pokretač zajedništva među mladim ljudima koji dolaze sa različitih kontinenata. Svi oni nose sa sobom svu različitost kultura, tradicija, vjere kao i načina muzičkog izražavanja. Sve to zajedno objedinjujem u jednom orkestru koji ima preko 40 izvođača koji se istovremeno pojavljuju na sceni i gdje zajednički sviramo i pjevamo pjesme sa svih kontinenata i na različitim jezicima. Muzika je sve to lijepo objedinila.

Do čega Vam je najviše stalo u Vašoj karijeri?

Da sa ponosom mogu da otpjevam svaku svoju pjesmu i da imam dobro interakciju sa svojom publikom.

Život Vas je odveo na drugu stranu, te trenutno živite van granica naše države iz koje vučete korijene. Kako provodite vrijeme kada posjetite Bosnu i Hercegovinu?

Ja iskreno uživam u boravku u našoj zemlji i vrlo često je posjećujem. Mislim da imamo predivnu zemlju i trudim se da je što više obiđem i upoznam prilikom mojih boravaka u njoj. Sarajevo je grad u kojem srećem mnoge moje prijatelje i družim se sa njima, a sa osobitim zadovoljstvom i velikom ljubavlju provodim vrijeme uživajući i u čarima planetarne ljepotice, rijeke Une, pored koje sam rođen i koja teče mojim venama i uvijek me iznova inspiriše.

Imate li nešto da poručite našoj publici?

Želim Vam dobro zdravlje, ljubav, novac i dovoljno vremena da to sve i potrošite i naravno slušajte kvalitetnu muziku.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori