Državljanin Srbije pokušao napustiti Hrvatsku sa 16 kila marihuane

28-godišnjak se tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

U petak je na graničnom prijelazu Macelj uhapšen 28-godišnji državljanin Srbije, piše Index.hr. Policija je u njegovom automobilu pronašla 16 kilograma marihuane.

Hrvatska policija je objavila detalje zapljene.

Službeni policijski pas pronašao drogu

- U petak, 17. septembra 2021. godine oko 14:45 sati na granični prijelaz Macelj, u namjeri izlaska iz Republike Hrvatske, pristupio je 28-godišnji državljanin Srbije osobnim automobilom srpskih registracijskih oznaka.

Prilikom granične kontrole policijski službenik Postaje granične policije Macelj posumnjao je kako se u osobnom automobilu krijumčari droga te je izuzeo vozilo na detaljnu graničnu kontrolu. Sumnju na prisutnost droge u vozilu potvrdio je i službeni pas za detekciju droga Aba koji je pozitivno reagirao nakon čega je vozilo zapečaćeno.

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, 18. septembra 2021. godine izvršena je pretraga osobnog automobila te je u posebno pregrađenom dijelu prtljažnog prostora, u izrađenom duplom dnu, pronađeno 50 paketa marihuane težine više od 16 kilograma, odnosno tačno 16.002 grama.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama 28-godišnji državljanin Srbije predat je pritvorskom inspektoru -  objavila je policija.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori