Drama u Beogradu: Avion se umalo srušio na autoput!

Beograd

Drama u Beogradu: Avion se umalo srušio na autoput!
Foto:EPA

Drama koju su sekunde dijelile da se pretvori u tragediju dogodila se u avionu Fly Dubaija u petak oko 14 sati na pisti aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu.

Let FZ1746 iz Beograda do Dubaija mogao je da bude prekinut svega nekoliko minuta nakon ukrcavanja putnika.

Razlog tome je letjelica  koja se odlijepila od piste suviše kasno. Naime, "boing 737-8 MAX" je prag piste preletio na visini od svega nekoliko metara.

Кako za Objektiv navod izvor, putnici nisu ni bili svjesni da im je život u opasnosti, iako je avion počeo da se penje u visine neuobičajeno sporo, nakon čega je preletio kraj piste na visini koja je manja od 10 metara.

"Iako su piloti uradili proračun za polijetanje koristeći cijelu dužinu piste, što je 3.000 metara, iz nekog razloga nisu poletjeli sa njenog početka, već sa mjesta koje se nalazi jedan kilometar niz pistu, u pravcu autoputa. U posljednji čas je izbjegnuta tragedija, jer je avion jedva preletio zaštitnu ogradu i malo je falilo da završi na autoputu", rekao je izvor koji podsjeća šta bi se desilo da je avion koji slučajem pao.

"To bi sigurno dovelo do stradanja putnika, posade, a da ne pričamo o karambolu koji bi izazvao pad letjelice i pogibiji onih koji su u tom trenutku bili na dionici autoputa nadomak aerodroma", dodao je izvor.

Pročitajte više: Direktan prijenos slijetanja aviona u London postao je viralan tokom snježne oluje (VIDEO)

Pratite nas na Facebook akter.ba -Drama u Beogradu: Avion se umalo srušio na autoput!

Drama u Beogradu: Avion se umalo srušio na autoput!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori