Đoković ima još pet dana da se vakciniše ili neće nastupati na omiljenom Grand Slamu

Đoković ima još pet dana da se vakciniše ili neće nastupati na omiljenom Grand Slamu
Foto: Profmedia / Screenshot

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ima još pet dana da se vakciniše ukoliko želi nastupiti na predstojećem Australian Openu.Velika dilema događa se u glavi prvog igrača svijeta. Đoković, koji je apsolutni rekorder na Australian Openu, još uvijek nije vakcinisan protiv koronavirusa i to bi mu moglo predstavljati problem uoči turnira u Melbourneu.

Naime, Sportskeeda tvrdi da Đoković, kao i ostali teniseri koji žele igrati na predstojećem Australian Openu, do 15. oktobra moraju primiti prvu dozu vakcine protiv koronavirusa.

Još uvijek nema potvrde da je Đoković primio vakcinu, a nije poznato ni da li će se to dogoditi pošto je srbijanski teniser u nekoliko navrata naglasio da je to individualna stvar.

Bivša australska teniserka Casey Dellacqua ispred Teniskog saveza Australije potvrdila je da će se turnir u Melbourneu ponovo igrati u dva "balona" gdje će igrači biti smješteni. Također, teniseri će morati putovati charter letovima na turnir.

"Savjet Teniskog saveza Australije je da igrači prime vakcinu ukoliko žele najbolje uvjete. Smatram da je potrebno da ATP i WTA preuzmu odgovornost i nagovore igrače na vakcinaciju", istakla je Dellacqua.

Podsjetimo, "bura" u javnosti se podigla nakon što je premijer australske države Victoria Daniel Andrews poručio da Đoković mora primiti vakcinu kako bi zaigrao u Melbourneu.

Pročitajte više: Novak Đoković ponovo u Sarajevu

Pratite nas na Facebook akter.ba - Đoković ima još pet dana da se vakciniše ili neće nastupati na omiljenom Grand Slamu

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori