Đoković izjavljuje: “Williams kao jedna od najvećih sportistkinja svih vremena”

Izvor: MSN © William WEST
zvor: MSN © William WEST

Novak Đoković pohvalio je Serenu Williams kao jednu od najvećih atletičarki u istoriji nakon što ju je težak poraz obeshrabrio da u četvrtak postigne rekord svih vremena na Grand Slam naslovima.

Đoković je rekao da je Williamsova, koja je na 23 glavna naslova od 2017. godine, trebala vidjeti "širu sliku" svojih dostignuća nakon poraza od Naomi Osake na Australian Openu.

Grand Slam 39-godišnjakinje drugo je od 24 koja je držala australijska Margaret Court, uključujući 13 pobjeda u amaterskoj eri prije 1968.

"Mogu se suosjećati sa Serenom i onim kroz što ona prolazi", rekao je Đoković.

"Ona je tako nevjerojatan šampion koji nadahnjuje i sportaše i sportaše širom svijeta."

Dodao je: "Ali mislim da kada vidite širu sliku za nju i za sve ono što je ona, za šta se zalaže na terenu i van njega … ona je jedan od najvećih ikada … sportista, a ne samo teniserka. "

Williams je izgledala pogođena polufinalnim porazom od Naomi Osake, a sa konferencije za štampu izašla je u suzama nakon što su je pitali je li igrala svoj posljednji Australian Open.

Đoković, čiji ga 17 Grand Slam naslova svrstava odmah iza Rafaela Nadala i Rogera Federera, koji zajedno drže rekord od 20, rekao je da može "naglasiti" sa Amerikancem.

"Kada jurite za velikim stvarima koje su povezane sa istorijom sporta, očito to ima veliku težinu, veliki pritisak", rekao je.

"I bez obzira na to koliko ste godina igrali na turneji i koliko ste iskustva stekli, i dalje to osjećate na svojim plećima."

"Ponosan sam i čast mi je što sviram istovremeno kad i ona i što vidim njenu veličinu, doživljavam kako je njena veličina uzbuđenje", dodao je ovaj poznati teniser.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori