Djeca povrijeđena u Bugarskoj helikopterom stigla u Beograd

U BOLJEM SU STANJU

Još troje djece, kako je izjavio bugarski ministar zdravstva ostaju još na liječenju u Sofiji i ona bi trebalo da se vrate u Srbiju u petak

Dvoje djece iz Kulturno-umjetničkog društva "Ju- Lira" iz Batajnice (Beograd), koja su povrijeđena u autobuskoj nesreći u nedjelju po povratku iz Nesebara za Srbiju, stigla su u Beograd helikopterima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP). Ministar zdravstva Srbije Zlatibor Lončar potvrdio je za Telegraf.rs da su djeca stigla u Beograd.

Djeca su piloti Helikopterske jedinice MUP-a dovezli sa dva helikoptera, a u svakom je bio medicinski tim.

Još troje djece, kako je izjavio bugarski ministar zdravstva ostaju još na liječenju u Sofiji i ona bi trebalo da se vrate u Srbiju u petak.

Nije bilo pritisaka

Ministar zdravstva Bugarske Acen Medžidijev rekao je danas pred njihov polazak da je stanje dvoje djece koja su liječena u Sofiji nakon autobuske nesreće u boljem stanju.

- Ne mogu da kažem da su se potpuno oporavili, ali nisu u kritičnom stanju. Razgovarao sam sa ljekarima u bolnici u kojoj su bili smješteni i ubijedili su me da mogu da budu bezbjedno prevezeni u Beograd - rekao je ministar obraćajući se medijima na aerodromu u Sofiji.

Let je trajao oko sat vremena.

- U Univerzitetskoj dječjoj klinici u Staroj Zagori na liječenju je još troje djece koja su lakše povrijeđena. Moguće je da će u petak i oni biti prevezeni u Srbiju - dodao je ministar, prenijela je bugarska Nova.bg.

Ministar je također dodao da nijednog trenutka nije bilo pritisaka sa srpske strane oko prevoza djece za Srbiju.

- Od početka su bili tu da pruže pomoć. Srpski ministar zdravstva dozvolio je da naši timovi ljekara procijene kada će djeca biti prebačena u njihovu zemlju - rekao je on.

Roditelji u dobrom stanju

On je dodao da su i roditelji djece koji su povrijeđeni u autobuskoj nesreći u dobrom zdravstvenom stanju.

- Moguće je da će osoba kojoj je amputirana noga biti duže zadržana na liječenju, jer postoji potreba za mijenjanjem zavoja kako se rana ne bi inficirala - rekao je Mendžidijev.

Podsjetimo, dvanaest osoba, uglavnom djece, povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj na auto-putu Trakija, kada se prevrnuo autobus iz Srbije koji je prevozio članove folklornog ansambla Ju Lira iz Batajnice.

Članovi ansambla iz Srbije su nastupali u bugarskom ljetovalištu Nesebar.

Iste večeri kada se dogodila nesreća, ministar zdravstva Zlatibor Lončar je otišao u Bugarsku da ih posjeti.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori