Darko Lazić nakon privođenja: Alkohol sam konzumirao, kokain nisam

MAKSIMALNA KAZNA

Darko je dobio zabranu upravljanjem vozila godinu dana u Srbiji

Darko Lazić se našao u središtu skandala, nakon što su ga jučer rano ujutro na autoputu zaustavili presretači  zbog toga što je vozio 117 kilometara na sat na mjestu gdje je ograničenje 80. 

Pjevač je priveden u Policijsku stanicu Novi Beograd zbog otrežnjenja. Lazića je policija zaustavila zbog prebrze vožnje, a onda utvrdila da nema vozačku dozvolu, da je pod dejstvom alkohola, te da je pozitivan na prisustvo kokaina u krvi, nakon čega je oko 16 sati priveden u zgradu Prekršajnog suda u Beogradu u Savskoj ulici. 

Izrečena mu je maksimalna kazna za ovaj prekršaj - kažnjen je sa 200.000. Dinara (oko 3.300 KM) i zabranom upravljanja motornim vozilom godinu dana. 

 Darko Lazić za portal Avaza priznao je da je konzumirao alkohol, ali negira korištenje narkotika.

Darko priznao je da je konzumirao alkohol

 - U prisustvu advokata dao sam odbranu dežurnom sudiji i u cjelosti priznao izvršnje prekršaja vožnje bez vozačke dozvole, uz napomemu da posjedujem vozačku dozvolu i u inostranstvu koju još nisam uspio da preuzmem - rekao je Lazić.

Pjevač je također priznao da je popio nekoliko alkoholnih pića.

 - Ne sporim sporim visinu izmjerenog alkohola. Tačno je da je prilikom uzorkovanja droga test pokazao da sam pozitivan na prisustvo narkotika. Ali tom testu sam se dobrovoljno podvrgao, maksimalno sam sarađivao sa radnicima policije, ja znam da ništa od narkotika nisam konzumirao - tvrdi  pjevač.

Kako kaže, ostaje pitanje kako se narkotik pronašao u njegovom organizmu. Pretpostavlja da je riječ o nekom nesporazumu.

- Bitno je da se ova agonija završila, novčano sam kažnjen ukupnom i to ću platiti - kazao je Lazić.

Također, dobio je zabranu upravljanjem vozila godinu dana u Srbiji.

 - Jako mi je bitno da kažem, pojedini mediji pišu da sam se bahato ponašao u policijskoj stanici, a to nije istina. Oko cijelog slučaja podigla se bespotrebno velika drama - zaključio je Darko.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori