Daniel Craig nakon 15 godina više neće glumiti Jamesa Bonda

Glumac Daniel Craig rekao je u emotivnom obraćanju da više neće glumiti u filmskim nastavcima o najpopularnijem špijunu na svijetu – Jamesu Bondu.

Objavljen je i video oproštajnog govora tokom kojeg se obratio glumačkoj ekipi i drugima koji su radili na snimanju posljednjeg nastavka ovog filma, koji je nazvao “No Time To Die”. Craig je igrao Bonda posljednjih 15 godina, a premijera novog nastavka trebala bi biti kasnije ovog mjeseca.

Video je dio dokumentarnog filma “Being James Bond”. U njemu se Daniel Craig osvrnuo i na druge koji su glumili prije njega – Seana Conneryja, Rogera Moorea i Piercea Brosnana.
Rekao je da mu je igranje Bonda, kako je naveo, jedno od najvećih priznanja u životu. To je uprkos činjenici da je ranije objavljeno da nije uvijek uživao glumiti britanskog agenta. Prema njegovim riječima, voli svaku sekundu ovih filmova.

Dokumentarac takođe sadrži arhivske snimke bez presedana prvog filma u kojem je Craig glumio u “Casino Royale” iz 2006. Glumac se osvrnuo i na razgovore s producentima Michaelom Wilsonom i Barbarom Broccoli.
Brokoli je ocijenio da je Craig odgovoran za postavljanje ovog filma u “izvanrednu poziciju”.
Premijera filma “Nema vremena za umiranje” u kinima zakazana je za 30. septembar. Nakon gotovo dvije godine produžavanja zbog pandemije koronavirusa. Trejler za film objavljen je ranije ovog mjeseca.
U međuvremenu se spekulira o tome ko bi mogao biti novi Bond, a u tom kontekstu spominju se Tom Hardy, Idris Elba, Tom Hiddleston, Luke Evans, James Norton i Rege-Jean Page, piše Sky News.

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti

Vezane vijesti