Lukašenko poručio: Danas gori Ukrajina, a sutra će cijela Evropa

Poruka

On je evropske lidere opisao kao luđake, koji ne znaju reći ne Sjedinjenim Američkim Državama

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko smatra da građani evropskih zemalja žele živjeti u miru, ali njihove vlasti nisu u stanju "da ugase požar u vlastitom domu".

- Njemačka, cijela Evropa nemaju lidera. Ali čak i da ih imaju, ne mogu ugasiti požar ni u vlastitoj kući. Evropljani ne žele ovaj rat. Oni dovoljno dobro razumiju što se danas događa u Ukrajini. Ovdje u Bjelorusiji također pokušavaju zapaliti požar. Sutra će cijela Evropa gorjeti - rekao je Lukašenko, prenosi Belta. 

Lukašenko je mišljenja kako Evropljani moraju zaustaviti konfrontaciju, koja je već za posljedice dobila rat u Ukrajini. On je evropske lidere opisao kao luđake, koji ne znaju reći ne Sjedinjenim Američkim Državama.

- Jesu li oni koji su dopustili Amerikancima da tamo, u Evropu, donesu dodatno nuklearno oružje pravi vođe? Oni su luđaci. Jedino čega se Amerikanci boje je nuklearno oružje. A ako se nuklearno oružje ne bude koristilo, onda će se boriti konvencionalnim oružjem. Gdje? Oni će se boriti ovdje. Mi ćemo biti ovdje, u ovom metežu. Ukrajina već gori - rekao je Lukašenko.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori