Da li će se otkriti moguće porezne prevare u Dubaiju?

Njemačka je kupila podatke koji bi poreznicima trebali pomoći da otkriju porezne prevare njemačkih državljana, objavio je ministar financija Olaf Scholz, prenosi Hina.

“Podatke će sada procijeniti regionalne porezne vlasti”, rekao je Scholz u Berlinu. “Porezna prevara nije prekršaj, nego kazneno djelo”.

Časopis Der Spiegel prvi je izvijestio o kupnji CD-a koji sadrži detalje o imovini u Dubaiju, kao što su zemljišta i nekretnine u vlasništvu njemačkih državljana.

Anonimni informator pristupio je njemačkim dužnosnicima i ponudio podatke za koje je mu je savezna porezna uprava platila dva miliona eura, prenio je Der Spiegel.

Borba protiv poreznih prevara

Scholz nije ni potvrdio ni opovrgnuo te navode.

Porezne vlasti u 16 njemačkih saveznih država u prošlosti su tražile informacije od zemalja kao što je Švicarska kako bi otkrile porezne utaje bogatih Nijemaca.

Scholzu, vođi Socijaldemokratske stranke, borba protiv poreznih prevara jedno je od glavnih predizbornih obećanja uoči izbora u rujnu na kojima će prema anketama njegova stranka lijevog centra ostvariti najgori rezultat u povijesti.

Njemačka kupila podatke o mogućim poreznim prevarama u Dubaiju

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori