Čovek OŠAMARIO guvernera provincije tokom inauguracije u Iranu (VIDEO) (VIDEO)

Šamar u toku govora

Vojni oficir, koji je navodno bio ljut zbog toga što je njegova žena primorana da primi injekciju Covid-19 od muškarca. Ometao je inauguraciju najnovijeg iranskog provincijskog guvernera tako što je izašao na binu i ošamario političara.

Video snimak subotnjeg incidenta počinje tako što novoimenovani guverner iranske provincije Istočni Azerbejdžan, Abedin Khorram, stoji na bini na podijumu. A dok se priprema za svoj inauguracijski govor. Neidentifikovani napadač izlazi sa strane bine i udari Khorrama snažnim šamarom u glavu.

Udarac je bio toliko glasan da je odjeknuo kroz gledalište. Na snimku se vidi kako se Khorram okreće prema napadaču. Koji se suprotstavlja i gura guvernera prije nego što snage sigurnosti konačno pohrle na binu. Nekoliko radnika obezbeđenja izvlači čovjeka sa bine u sporednu prostoriju.

Iranska zvanična novinska agencija IRNA rekla je da su napadača motivirali “lični razlozi”, iako je Khorram kasnije rekao publici da ne poznaje tog čovjeka. Iranska novinska agencija Fars saopštila je da je napadač bio ljut što je njegova žena morala da dobije vakcinaciju protiv Covid-19 od muškarca. 

Khorram, bivši komandant iranskog elitnog Korpusa Islamske revolucionarne garde (IRGC), ostao je miran tokom subotnjeg rijetkog kršenja sigurnosti i nije pokušao uzvratiti udarac. Navodno je bio među 48 Iranaca koje su antivladini borci oteli u Siriji 2013. Iranski državljani kasnije su pušteni u zamjenu za više od 2.000 militanata.

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti