Četiri skrivena evropska ostrva na koja dolazi jako malo turista

Gozo je prepun špilja, a posebno će biti zanimljiv roniocima

Gozo je prepun špilja, a posebno će biti zanimljiv roniocima

Gozo jedan od 4 ostrva, prepun špilja, a posebno će biti zanimljiv roniocima. Nađete li se na ovom otoku, svakako posjetite Azurni prozor u Dwejri koju još nazivaju plavim okom…

O koronavirusu i covid-pasošima uveliko će ovisiti izbor mjesta za ljetovanje ove godine. Mnogi će uz to tražiti manje poznate destinacije za odmor na koje i inače nije stizao prevelik broj turista. Poput ovih skrivenih bisera evropskog kontinenta… 

Gozo Italija

Gozo je otok koji se prostire na oko 67 kvadratnih kilometara u Sredozemnom moru te se smatra drugim malteškim otokom po veličini. No za razliku od veće i posjećenije Malte, Gozo je vrlo ruralno i brdovito mjesto. S Malte do njega možete doći trajektom za otprilike pola sata. Prepun je špilja, a posebno će biti zanimljiv roniocima. Nađete li se na ovom otoku, svakako posjetite Azurni prozor u Dwejri koju još nazivaju plavim okom.

Oronsay, Škotska

Oronsay je maleni plimni otočić u škotskim Unutarnjih Hebridima koji se prostire na 543 hektara. Prema posljednjem popisu stanovništva u njemu živi svega osam osoba što dodatno doprinosi njegovoj atraktivnosti među osobama koje vole svoju privatnost, miri i tišinu. Riječ je o mističnom mjestu s čarobnom panoramom i spektakularnim prirodnim ljepotama. 

Formentera, Španjolska

Formantera je najmanji i najjužniji otok u španjolskom arhipelagu Las Pitiusas koji pripada Balearima. Za razliku od razvikanije Ibize od koje je udaljen svega šest kilometara, ovo je mjesto stvoreno za usporeno uživanje u moru i suncu. Otok je dug 19 kilometara, a ponosi se brojnim pješčanim plažama. Uz to izvrsno je mjesto za isprobavanje španjolske kuhinje – na jelovniku je sve od tapasa do raznih jela na bazi svježe ribe i plodova mora. 

Porquerolles se prostire na oko 12,5 kvadratnih kilometara u Sredozemnom moru. Nedavno su vinogradi prekrivali dobar dio ostrva, a dana većina pripada Nacionalnom parku Port-Cros koji je mamac za posjetitelje. Ovdje vas očekuje i prekrasno more i nadaleko poznata francuska kuhinja.

IZVOR: AVAZ.BA

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)