Burna reakcija Đokovića na Wimbledonu: Pokazao sam gdje im je mjesto

Đoković preokretom savladao Berrettinija, ostala su mu još samo dva koraka do historije
Foto: facebook - Novak

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Wimbldona pošto je pobijedio Denisa Kudlu u tri seta, ali uz mnogo više drame nego što se očekivalo.

Lijepo je krenuo Đoković, ali je odjednom postao vrlo nervozan. 

C pošto su ga novinari pitali za ovu situaciju i da li je to zbog publike koja nije pružila mnogo podrške, odgovorio je:

"Ne. Vidite, u žaru borbe se takve stvari dese. Emocije, stres, pritisak, sve što se desi na terenu se ispolji. Nekada možda djeluje da pokažemo previše i to se meni danas dogodilo", rekao je iskreni Đoković.

"Vidi, da budem iskren, to nije nešto što ljudi ne vide. Činjenica je da ja 90 posto mečeva, ako ne i više, igram i protiv protivnika i protiv stadiona. Rijetko gdje dobijam više podrške od svog protivnika. To je nešto na šta se jesam navikao, ali s druge strane, čovjek sam, imam emocije, i naravno da se desi da me neko izbaci iz takta i da me iznervira, kada me provociraju.

Bilo je nekoliko njih, ali ne bih sada o tome. Ta burna reakcija je bila možda burnija nego što bi trebalo da bude, ali morao sam to da izbacim iz sebe, i da im pokažem gdje im je mjesto", izjavio je Đoković.

Također su ga pitali da li sebe nekada vidi kao autsajdera na terenu.

"Zavisi kako gledate na to. Ja sebe ne vidim kao autsajdera, moj put je bio drugačiji nego ostalim teniserima i ja nisam zapravo želio da se žalim, nije mi krivo ni zbog čega što se desilo, već sam zahvalan na svemu pošto sam zbog toga postao ono što sam danas.

To me je naučilo da budem jak, da se borim i da nikada ne odustajem ma kloliko bilo teško. To je život, ne ide uvijek sve kako treba. Kudla se borio kao lav, odigrao je sjajno svaki poen i dobio čini mi se četiri gema u nizu, pa sam malo usporio tempo i pronašao način da ga pobijedim.

"Udarci su mu bili ravni, a poznato je da se odlično kreće čak i na podlozi kakva je trava. Kudla je jako dobar igrač i ja nisam previše zadovoljan svojom današnjom partijom. Pogotovo servisom, to je moje jako oružje i danas nije bilo tako", izjavio je Đoković, prenosi Mondo.rs.

Pročitajte više: Đoković na otvaranju Wimbledona igra protiv domaćeg tenisera Drapera

Pratite nas na facebook akter.ba - Burna reakcija Đokovića na Wimbledonu: Pokazao sam gdje im je mjesto

Burna reakcija Đokovića na Wimbledonu: Pokazao sam gdje im je mjesto

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori