Bogatija i od kraljice Elizabete?

Bogatija i od kraljice Elizabete?
Foto: Društvene mreže

Marie Chantal Miller možda po rođenju nije plave krvi, ali mnogo prije nego što se udala za slavnog grčkog princa Pavlosa, zvali su je 'njujorškom princezom' i to ne bez razloga.

Ova dama od rođenja živi na visokoj nozi, što i ne čudi s obzirom na to da joj je otac niko drugi nego milijarder Robert Warren Miller, osnivač i vlasnik brenda DFS, odnosno duty free shopova na gotovo svim zračnim lukama širom svijeta.

Odmalena se kretala u najvišim društvenim krugovima, od Londona, Pariza, Hong Konga, pa sve do New Yorka, no čini se da je od svih susreta sudbonosan bio onaj s grčkim prijestolonasljednikom Pavlosom. piše Story.hr.

Čini se da su njeni roditelji još od njezina rođenja znali da će joj biti suđene velike stvari, pa su za kumu odabrali princezu Donatellu Missicoff Flick.

Krštena je u poznatoj katedrali sv. Patrika u New Yorku, a s devet godina otišla je u Kinu. Tamo je započela školovanje koje je nastavila u Švicarskoj, a potom u Francuskoj. Naravno, u najboljim školama i fakultetima.

Nakon što je diplomirala, Marie je provela godinu dana na Umjetničkoj akademiji, gdje je 1993. studirala povijest umjetnosti na Univerzitetu New York, a te je godine upoznala ljubav svog života - princa Pavlosa, sina posljednjeg grčkog kralja Constantinea II i kraljice Anne Marie. Oni koji su ih poznavali rekli su da je to ljubav na prvi pogled. Pavlos je zaprosio Marie tijekom odmora u švicarskom skijalištu Gstaad, na Božić 1995. godine. Od tada njen prst krasi zaručnički prsten sa safirom i dijamantima u obliku srca.

Vjenčanje Marie i Pavlosa

Zbog ljubavi prema Pavlosu prešla je s katoličanstva na pravoslavlje, bez obzira na to što je vjera iznimno važna njenoj porodica. Sudbonosno 'da' izrečeno je u londonskoj katedrali sv. Sofije pred brojnim članovima kraljevskih porodica iz raznih dijelova Europe. Vjenčanje se održalo 1. jula 1995., a mlada je nosila vjenčanicu s potpisom Valentina. Ovim je brakom postala kraljevska princeza Grčke i vojvotkinja Sparte.

Kada se uzme u obzir bogatstvo Marie-Chantal od 2,47 milijardi eura, ona je trenutno 12. najbogatija žena u Velikoj Britaniji. Ako se zbroji samo novac koji ima na listi najbogatijih žena je daleko iznad Rihanne, J.K. Rowling i kraljice Elizabete.

Iako po rođenju nije plave krvi, Marie je i prije braka dobila nadimak 'njujorške princeze'. Zbog toga je bila česta gošća luksuznih zabava namijenjenih visokim društvenim krugovima. S obzirom na to da njen otac posjeduje skoro sve duty free-shopove na aerodromima, često je zbog posla morao seliti sa suprugom i tri kćeri. Upravo je to jedan od razloga zašto je Marie Chantal bila jako neodlučna i nije znala što će tačno raditi u životu.

Marie Chantal Miller - undefined
Foto: Pinterest: Marie Chantal Miller

Pročitajte više: Saudijski princ i biznismen pozvao ljude u Zaljevu da se naviknu na konzumaciju mesa uzgojenog u laboratoriji

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori