Bivša zvijezda Manchester Uniteda i Manchester Cityja Carlos Tevez napušta Boca Juniors

Idol Boca Juniorsa Carlos Tevez potvrdio je da će argentinski gigant napustiti odmah, jer mentalno trenutno nije "spreman" za takmičenje. Međutim, službeno nije najavio svoju fudbalsku penziju zauvijek, rekavši da se trenutno namjerava udaljiti od igre, "ali možda se za tri mjeseca probudim i želim ponovo igrati".

Tevez se pridružio svom dječačkom klubu iz Juventusa 2015. godine nakon briljantne uroke u Evropi s Manchester Unitedom i Manchester Cityjem. Potom se vratio u Bocu na treću čaroliju 2018. godine nakon što je proveo vrijeme u kineskoj Super ligi.

No, na konferenciji za novinare u petak, 37-godišnjak je otkrio da neće igrati za Xeneize u drugoj polovini godine, jer preuzima mogućnost da mu prekrati ugovor šest mjeseci ranije.

Carlos Tevez se oprašta
"Ovo nije oproštaj, ali vidimo se uskoro", rekao je Tevez novinarima. "Boci nemam šta drugo da dam.

"Mentalno nisam spreman. Nisam imao vremena ni da žalim za ocem, toliko je ovo zahtjevno.

"U ovom trenutku moram se osloniti na svoju porodicu i biti tu za njih.

"Danas mogu reći da da, odlazim u penziju, ali možda se za tri mjeseca probudim i želim ponovo igrati, ali ne opet u Boca Juniorsu.

"Želim da se zahvalim rukovodstvu [Boce], kolegama i trenerskom osoblju."

Tevez se pridružio velikanu Buenos Airesa kao tinejdžer, debitirajući u klubu sa samo 16 godina protiv Talleresa u novembru 2001.

Nastavio je Carlos osvajati Aperturu i Copa Libertadores 2003. godine, prije nego što je pomogao Boci da postane svjetski prvak kada su te godine pobijedili Milan u Interkontinentalnom kupu.

Do 2005. napustio je Bomboneru za brazilske Corinthians, započinjući putovanje na kojem će zastupati West Ham United, Man Utd, Man City i Juventus, prije nego što se konačno vratio kući u Bocu u 31. godini.

Vraćanje naslova Libertadores, koji je Boca posljednji put osvojila 2007. godine, bila je glavna motivacija za Carlitos, ali, uprkos nekoliko dubokih trka u takmičenju, trofej je ostao nedostižan. Tevez se najbliže postigao taj cilj u 2018. godini, izgubivši od rivala River Plate-a u finalu; čiji je revanš neslavno održan na stadionu Santiago Bernabeu u Realu iz Madrida zbog problema s gužvom.

Ipak se klanja kao jedan od najodlikovanijih igrača ne samo Boce već i svjetske fudbalske istorije.

Napadač se može pohvaliti s 11 glavnih titula za Xeneize, a posljednji će nastupiti početkom ove godine na Copa Diegu Armandu Maradoni, dok je u svojoj klupskoj karijeri pokupio 26 medalja pobjednika.

Njegov posljednji pokušaj dodavanja na taj rezultat završio je razočaranjem, jer je u ponedjeljak srušio jedanaesterac na prečku, a Boca je nakon toga izletio iz Copa Lige Profesional od Racing Club-a u polufinalnom izvođenju kaznenih udaraca, što je preokrenulo to je bila njegova posljednja utakmica za klub.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori