Beč ipak 12. decembra neće otvoriti ugostiteljstvo i hotele

Beč

Beč ipak 12. decembra neće otvoriti ugostiteljstvo i hotele
Foto: kroativ.at

Jučer je održan sastanak kancelara Karla Nehammera s guvernerima saveznih država. Jedina točka toga sastanka bio je prekid lockdowna za vakcinisane i oporavljene osobe. Vlada je odlučila da u noći sa subote na nedjelju lockdown u Austriji završi za sve vakcinisane i oporavljene osobe. Za one koji se još uvijek nisu vakcinisali ili oporavili on i dalje nastavlja.

Kako savezne države imaju mogućnost te mjere dodatno postrožiti, Beč se odlučio napraviti upravo to. Naime, ugostiteljstvo i hoteli u Beču se neće otvoriti 12. decembra nego će sa svojim otvaranjem pričekati do 20. decembra.

U Beču će se od nedjelje, odnosno od ponedjeljka moći otvoriti sve trgovine kao i uslužne djelatnosti kao što su frizerski saloni.

Ponovno je moguće i otvaranje božićnih sajmova, a punčeve i hranu je moguće kupiti samo za ponijeti do otvaranja ugostiteljstva koje je planirano za 20. decembar.

Grad Beč je već ranije izvijestio da će prilikom posjete ugostiteljskim objektima trebati posjedovati 2G pravilo te da uvođenje 2G+ pravila trenutačno nije opcija.

Pročitajte i ovo: Od danas u Beču moguće vakcinisanje u tramvaju

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori