Balkanski špijun: Jedna od najboljih scena iz filma (VIDEO)

Danilo Bata Stojković- legenda jugoslovenskog glumišta. O njegovim ulogama i nagradama izlišno je i pričati jer je bio jedan od rijetkih umjetnika koji je osvojio brojna priznanja i 19 godina nakon smrti i dalje ostao u srcima publike sa ovih prostora.

Sada već davne 2002. godine preminuo je poznati filmski i pozorišni glumac Danilo Bata Stojković (Profesionalac, Crni bombarder, Maratonci trče počasni krug, Varljivo leto 68, Poslednji krug u Monci, Ko to tamo peva, Balkanski špijun...)

Život je posvetio glumi. Volio ju je i nije se odricao nje ni deset dana pred smrt. Umro je 2002. godine. I kada je imao problema sa zdravljem od dvije stvari nije odustajao- cigareta i glume.

Svog posljednjeg “Profesionalca” je odigrao 13. februara, jedva je izdržao, ali je ostao do kraja. Prije toga 5. februara izveo je tristotu “Korešpodenciju”, a 15. februara ponovo je ušao u bolnicu. Poslednjih dana života nije želio ni o čemu da priča sem o pozorištu i fudbalu.

Na jednoj od poslednjih predstava lekari su sedili u prvom redu jer Bata nije htio da odustane od glume, iako su mu oni zabranili. Morali su da vode računa o njegovom zdravlju na taj način.

Jedna od najboljih scena iz filma Balkanski špijun ...

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori