Avion American Airlinesa se okrenuo iznad Atlantika zbog putnice koja je odbijala nositi masku

NA KRAJU UHAPŠENA

Prema podacima Američke federalne zrakoplovne agencije avion (FAA). Ove godine zabilježena je 151 prijava o putnicima koji su stvarali probleme na letovima. Od čega su se čak 92 prijave odnosile na nošenje maski.

Putnički avion "American Airlinesa" na relaciji Majami-London okrenuo se iznad Atlantika. I vratio u SAD zbog jedne putnice koja je odbila nositi masku, javlja "CNN".  Avion se vratio u Majami sat i 48 minuta nakon uzlijetanja iz tog grada.

- Let American Airlinesa iz Miamija za London vraćen je u Majami zbog putnice koja je odbila postupiti prema federalnom zahtjevu o nošenju maske - saopćili su iz American Airlinesa. Policija u Majamiju potvrdila je da su zaprimili prijavu o putnici koja je odbila nositi masku na letu.

Putnica je uhapšena, a let na kojem je bilo 129 putnika i 14 članova posade je otkazan zbog čega se American Airlines ispričao putnicima. 

Prema podacima Američke federalne zrakoplovne agencije (FAA), ove godine zabilježena je 151 prijava o putnicima koji su stvarali probleme na letovima, od čega su se čak 92 prijave odnosile na nošenje maski.

Izvor: Avaz

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori