Nazif Hasanbegović izabran za novog predsjednika FK Željezničar

Nazif Hasanbegović je novi predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar.

Nazif Hasanbegović je novi predsjednik FK Željezničara. Ova odluka donesena je na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine kluba s Grbavice, saznaje portal Klix.ba.

Nazif Hasanbegović će na užarenoj stolici naslijediti Samira Cerića kojem su delegati Skupštine danas izglasali nepovjerenje. Osim Cerića, smijenjen je i kompletan Upravni odbor na čijem je čelu bio.

Novi predsjednik imat će težak zadatak u oporavku kluba budući da se Željo u posljednjim mjesecima srozao na najniže grane.

Zabilježeni su katastrofalni rezultati u Premijer lige BiH zbog kojih je Željo ostao i bez plasmana u evropska takmičenja. Finansijska situacuja nije ništa bolja i organizaciona situacija u klubu s Grbavice.

Uz sve to, Željo još uvijek nema ni šefa stručnog štaba. Nova sezona Premijer lige BiH počinje već 17. jula. Očito će prvi zadatak novog predsjednika biti izbor trenera kako bi ekipa na vrijeme krenula s pripremama.

Vrijedi istaći da je i Hasanbegović bio član bivšeg Upravnog odbora FK Željezničar te da je bio i jedini kandidat za novog čelnika Plavih. Inače, stručnjak je za strateško komuniciranje i PR.

U oblasti strateških komunikacija kao i u procesima pripremi, izrade i implementacije komunikacijskih strategija i planova ima više od 10 godina relevantnog profesionalnog iskustva.

U tom periodu bio je angažiran kao konzultant iz oblasti strateškog komuniciranja i odnosa sa javnostima od Suda BiH, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstva odbrane BiH, Općinskog suda Sarajevo, CIN-a...

Inače, na današnjoj sjednici razgovarat će se još i o strategiji kluba za naredni pored te o načinu na koji će se obilježiti 100 godina postojanja.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)