Austrija: Završio lockdown za vakcinisane, nevakcinisani u lockdownu do daljnjeg

Austrija

Austrija: Završio lockdown za vakcinisane, nevakcinisani u lockdownu do daljnjeg
Foto: Aker.ba

Austrija od 12.12. više nije u lockdownu, bar službeno. Neslužbeno – neka ograničenja prestaju vrijediti za vakcinisane dok za nevakcinisane lockdown i dalje traje. Rezultat je to dogovora Savezne vlade i saveznih pokrajina koje su prošlu srijedu dogovorile pravila za otvaranje nakon završetka lockdowna za vakcinisane i oporavljene osobe u cijeloj Austriji. Za nevakcinisane osobe, međutim, ograničenja izlaska ostaju na snazi.

Kako to obično u Austriji biva, u čitavoj zemlji ponovno ne vrijede ista pravila. Naime, austrijske pokrajine imaju mogućnost uvođenja strožih pravila od onih koja nalaže glavna vlast, pa su pojedine vlasti odlučile to i napraviti.

Tako su od 12.12. ugostiteljstvo i hoteli otvoreni samo u Gradišću, Vorarlbergu i Tirolu, dok se u ostatku Austrije oni, s izuzetkom Beča (20.decembra), otvaraju 17. decembra.

U Austriji svoja vrata otvorile su i trgovine, kao i uslužne djelatnosti kao što su frizerski saloni. Jedino će se stanovnici Gornje Austrije još malo trpjeti. Kod njih je otvorenje trgovina i uslužnih djelatnosti planirano za 17. decembar, pišu austrijski mediji. (Gpmaljevac.com)

Pročitajte više: Austrija objavila plan: Kazne za nevakcinisane svaka tri mjeseca

Pratite nas na Facebook akter.ba - Austrija: Završio lockdown za vakcinisane, nevakcinisani u lockdownu do daljnjeg

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori