Austrijanac Arnautović suspendiran zbog sukoba sa Holandijom nakon vrijeđanja Alioskog

Austrijska zvijezda Marko Arnautović suspendiran je na jedan meč nakon istrage UEFA-e povodom primjedbi napadača prema Ezgjanu Alioskom.

Nakon što je postigao gol u austrijskoj pobjedi nad Sjevernom Makedonijom od 3: 1, Arnautović je viđen kako gestikulira u pravcu Alioskog i navodno viče „J**** tvoju majku Albanku“.

Igrač se nakon incidenta oglasio na društvenim mrežama kako bi se izvinio, insistirajući da njegove riječi nisu rasno optužene, ali UEFA je donijela odluku da mu se zabrani jedna igra zbog uvredljivog izraza.

Šta je rekao Arnautović?
"Jučer je bilo nekoliko žustrih riječi u osjećajima igre za koje bih se želio IZVINITI - posebno mojim prijateljima iz sjeverne Makedonije i Albanije", napisao je na Instagramu.

"Želio bih vrlo jasno reći jedno: NISAM RASIST! Imam prijatelje u gotovo svakoj zemlji i zalažem se za različitost. Svi koji me poznaju toga su svjesni."

Šta je rekla UEFA?
Arnautović je možda rekao da mu je žao, ali je suspendovan bez obzira na to - iako UEFA-ino saopćenje za javnost ne spominje rasizam.

"Žalbeno tijelo UEFA-e odlučilo je suspendirati igrača Austrijskog fudbalskog saveza Marka Arnautovića na sljedeću (1) utakmicu UEFA-inog reprezentativnog takmičenja za koju bi inače bio podoban, zbog vrijeđanja drugog igrača."

Šira slika
Budući da je Arnautović odmah utjecao kada je sišao s klupe protiv Sjeverne Makedonije, vijest o njegovoj suspenziji zbadaće navijače koji su računali da će on predstavljati prijetnju Holandiji.

Zapravo, čak je i holandski šef Frank de Boer njegovo odsustvo primijetio kao veliki udarac, rekavši na konferenciji za novinare u srijedu: „To je naravno šteta za Austriju, nedostajat će im.

„Za nas je to prednost. Odmah je napravio razliku [protiv Sjeverne Makedonije] nakon što je ušao. ”

PROČITAJTE VIŠE: Coca-Cola izgubila milijarde zbog poteza Ronalda

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori