Kakanj zavijen u crno: Armin Šehagić je ubio majku Emiru pa skočio u rijeku Bosnu

KAKANJ

Osumnjičeni se još nalazi u Kantonalnoj bolnici u Zenici gdje je pod nadzorom

Armin Šehagić koji je jučer usmrtio majku Emiru Šehagić, pa potom pokušao samoubistvo skokom u rijeku Bosnu u Kaknju, još uvijek je na Neuropsihijatriji u Kantonalnoj bolnici Zenica. 

Portparol MUP-a Zeničko- dobojskog kantona Elvedin Fišek je za portal "Avaza" kazao da osumnjičeni nije zvanično lišen slobode, ali da je pod kontrolom.

- Kolege rade na tom predmetu, s obzirom da je lice u Kantonalnoj bolnici Zenica izvršit će se procjena od strane vještaka da li je sposoban da daje izjave i da li će policija ići s njegovim lišenjem slobode i predajom Tužilaštvu ili će izvještaj protiv njega biti podnesen, a on smješten u medicinsku ustanovu zbog stanja u kojem se nalazi. Izvještaj će svakako ići Tužilaštvu ZDK čim se završe sve potrebne aktivnosti, a za danas je zakazana obdukcija nastradale osobe - kazao je Fišek za portal "Avaza".

Postoji mogućnost da se donese mjera kojom će se osumnjičeni staviti u ustanovu kojom se zbrinjavaju počinitelji krivičnih djela koji još nisu presuđeni i opasni su za okolinu.

Kako nezvanično saznajemo, Armin Šehagić najvjerovatnije nije sposoban za davanje izjave i učestvovanje u postupku, te će biti smješten u određenu ustanovu i pod terapijom za mentalno oboljele osobe.

Emira Šehagić, žena je bivšeg ratnog komandanta iz Kaknja, a bila je profesorica Bosanskog jezika i književnosti u Gimnaziji "Muhsin Rizvić" u Kaknju. 

Bila je i direktorica u ovoj školi, a prošle godine je otišla u penziju.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori