Andrew Tate banovan na platformama YouTube, Facebook, Instagram i TikTok

ZBOG KRŠENJA PRAVILA

Andrew Tate banovan na platformama YouTube, Facebook, Instagram i TikTok
Andrew Tate

Poznati influenser Andrew Tate banovan je na YouTubeu, Facebooku, Instagramu i TikToku.

Kompanija Meta je donijela odluku da banuje Tatea na Facebooku i Instagramu zbog kršelja pravila. Bivši kickbokser je privukao pažnju 2016. godine kada je izbačen iz showa Big Brother zbog videa na kojem se čini da napada ženu. Twitter ga je banovao jer je rekao da "žene trebaju nositi odgovornost" za seksualni napad.

Tate je nakon izbacivanja iz Big Brothera kazao da je kontroverzni video editovan, tvrdio je da se radi o lažima kako bi on "ispao loš".

Google, u čijem je vlasništvu videoservis YouTube, Tatea je banovao zbog kršenja pravila korištenja uključujući "govor mržnje".

TikTok je banovao profil koji pripada Tateu zbog "ideologije mržnje" i istrage koja uključuje uklanjanje sadržaja koji krši pravila.

"Mizoginija je ideologija mržnje koja se ne toleriše na TikToku. Već sedmicama uklanjamo klipove i profile koji krše pravila i pozdravljamo vijesti da i druge platforme poduzimaju mjere protiv ove osobe", rekao je glasnogovornik TikToka.

Tate je na Instagramu imao 4,7 miliona pratilaca u trenutku kada mu je profil uklonjen. Taj broj je brzo dostigao nakon što je u junu ove godine imao oko milion fanova.

Izvor: klix.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori