Akter intervju: Upoznajte bend Radno Vrijeme

Povodom izlaska novog spota pričali smo s popularnim bendom Radno Vrijeme. Grupa je snimila jednu ljubavnu priču u novom spotu „Kad bih mogla“. Ovaj sastav već je poznat domaćoj muzičkoj sceni po svom karakterističnom zvuku.

Za spot je zaslužan fenomenalni Nihad Voloder koji potpisuje režiju, fotografiju, editovanje i postprodukciju. Novi singl govori o ljubavi. Ona nas uvijek motiviše da idemo naprijed i stvaramo svoju budućnost sa ljudima koje volimo, ostavljajući sve loše iza sebe. Ona govori iskreno o novim počecima i želji da budemo sa voljenom osobom sami u ovom svijetu, svijetu za dvoje.

Za početak, hajde da malo približimo bend ljudima koji možda još nisu čuli za vas.

Mi smo bend koji broji 5 članova, Hana Hodžić-vokal, Adna Kečević-bubnjarka, Džemil Džigal-solo gitarista, Haris Šarić-ritam gitarista i Emir Kazazović-bas gitarista. Bend postoji od 2014. godine a u ovom gore navedenom sastavu smo od početka 2019.

Koliko mišljenje publike oblikuje vaš rad?

Uvijek slušamo reakcije publike za sve što radimo, prihvatamo kritike kakve god one bile i nastojimo da u skladu s tim stvaramo našu muziku.

Odakle dolazi inspiracija za vaš zvuk?

Inspiraciju nalazimo u muzici 80-ih , tom nekom hard roku, groovy zvuku i oldschool kao Guns N' Roses i Bon Jovi

Novi spot je premijerno ugledao svjetlost dana. Kakve su prve reakcije na pjesmu i spot?

Prve reakcije su odlične, dobili smo mnogo lijepih komentara

Podržavate li sve veći naglasak na digitalizaciju u stvaranju muzike danas?

Nikada! Mi zagovaramo samo lajv sviranje sa golim instrumentima i glasom!

Šta nam spot otkriva?

Mnogo simbolike se krije u spotu za pjesmu „Kad bih mogla“. Predstavili smo par povezan crvenom trakom, vječno povezan na putu ka boljem i ljepšem suta, ka njihovoj budućnosti. Naša ideja vodilja je bila ljubav i novi početak, povezanost koju osjećamo sa drugom osobom dok ispisujemo nove stranice naše vlastite knjige života. Ipak, dajemo na slobodu našoj publici da na svoj individualan način protumače tekst i spot pjesme.

Otkud saradnja sa svjetskom ekipom? Spomenuli ste da je mix i mastering odradio Simon Rojas Hoces.

Tako je, Simon Rojas Hoces pjevač fenomenalnog benda „The Reaktion „ ujedno i vrhunski svjetski producent je odradio mix i mastering našeg albuma. Simon-a smo upoznali na jednom takmičenju u Sarajevskom Underground-u gdje smo kroz priču dogovorili snimanje našeg albuma. Zadovoljstvo nam je što smo radili sa nekim ko ima toliko iskustva i ko nas može naučiti nečemu novom.

Čini se da se epidemiološka situacija umirila i spremni smo za nastupe. Šta očekujete od svojih svirki?

Za početak želimo da organizujemo promociju našeg prvog albuma „00-24“ i da našoj publici uživo izvedemo ono na čemu smo vrijedno radili godinu dana.

Ekipa sretno i očekujemo još kvalitetne muzike od vas!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori