Ako želite dobrog muža gledajte osobine, a ne izgled: 10 osobina pristojnog i dobrog muškarca

Ako želite dobrog muža gledajte osobine, a ne izgled: 10 osobina pristojnog i dobrog muškarca
Foto: Freepik

Pristojan muškarac se može prepoznati po nekoliko osobina koje su im svojstvene. A to su sljedeće:

1. On vas sluša. Sve što kažete za njega je jako važno. Čak i ako ste zabrinuti zbog sitnica, pristojan muškarac će to shvatiti ozbiljno.

2. Ne izlijeva negativne emocije na vas. Možda ima najteži i najstresniji dan, ali pristojan muškarac nikada neće prenijeti loše raspoloženje na vas.

3. On je skroman i ne hvali se sa onim što ima. Pristojna osoba neće se hvaliti svime što je uradila. On zna da njegova djela govore sama za sebe, a kome god to zatreba biće primijećen i cijenjen.

4. Podržava vas u svim vašim nastojanjima. Pristojan muškarac pokušaće vam pomoći da krenete prema svom cilju.

On će inspirisati i motivisati, slaviti i najmanje uspjehe. Zaista će se ponositi vašom upornošću.

5. Kad pogriješi, priznaje to. Ovo je jedan od najvažnijih pokazatelja pristojne osobe. Kad pogriješi, priznaće svoju krivicu i izviniti se onima koje je povrijedio.

Ovo je jedini način za izgradnju povjerenja, bez kojeg su zdravi odnosi nemogući. Narcisi nisu sposobni za takav “podvig”. Toliko su zaljubljeni u sebe da ih i sama pomisao da priznaju grešku iritir.

6. Čak će i u teškim vremenima vidjeti dobro u vama.

Život je pun uspona i padova, ali dobar čovjek zna tražiti svijetlu stranu u svakom oblaku. Uvijek će biti uz tebe. Čak i kad se spotaknete ili posrnete. Pružiće ruku kad pokleknete. Možete se osloniti na njega – on je uvijek na vašoj strani.

7. On nikada neće iskoristiti vaše slabosti.

Narcis neće propustiti priliku da okrene vaše slabosti i greške protiv vas. Dobar muškarac želi da volite sebe onako kako vas on voli. Zato će se potruditi da se osjećate samouvjereno i vrijedno ljubavi.

8. Iskren je i otvoren. Pristojan čovek otvoreno govori i izražava svoja osjećanja.

Ako mu nešto smeta, neće šutjeti niti čekati da mu pročitate misli.

9. Nikada nećete sumnjati u njega. Pristojan čovjek je, prije svega, pošten čovjek. On vas nikada neće prevariti iza leđa.

10. Uvijek će biti tu: i u tuzi i u radosti.

Narcis nije sposoban brinuti se za bilo koga osim za sebe. Pristojna osoba nikada vas neće ostaviti u nevolji. Pristojan muškarac će biti uz vas i u sretnim danima i u tužnim. Možete ga nazvati u bilo koje doba dana i noći.

Pročitajte više: Da bi žena dobro izgledala ne treba joj ni bogat muž ni skupa odjeća

Pratite nas na facebook akter.ba - Ako želite dobrog muža gledajte osobine, a ne izgled: 10 osobina pristojnog i dobrog muškarca

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori