Advokat Tomić: Zmaj od Šipova se izvinio Borenoviću, kaže “Bio sam pijan, otkazao mi mozak”

SPORNI SNIMAK

Ilija Grahovac danas saslušavan u Tužilaštvu zbog ugrožavanja sigurnosti

Okružno javno tužilaštvo u Banja Luci optužio je Iliju Grahovca poznatijeg kao Zmaj od Šipova za ugrožavanje sigurnosti kandidatkinje za predsjednicu Republike Srpske Jelenu Trivić i Branislava Borenovića, lidera PDP-a, potvrdio je njegov advokat Dušan Tomić.

Zmaj je rekao da su ga neovlašteno snimali u kafani

Advokat Tomić je za “Avaz“ kazao da je danas Zmaj od Šipova pred tužiocem izvinio Branislavu Borenoviću, koji je, kako je rekao Tomić, prihvatio izvinjenje.

- Zmaj se javno izvinio Borenoviću, a Jelena Trivić nije ni podnijela krivičnu prijavu. Zmaj je rekao da su ga neovlašteno snimali u kafani i da je bio pod utjecajem alkohola. Snimak su postavili ljudi koji su ga zlupotrijebili. Ilija je rekao “Izvinjavam se i neću više nikada, bio sam pijan, otkazao mi je mozak”. Rekao je i “Izvinjavam se svim ljudima koje sam pomenuo i povrijedio". Borenović je pred tužiocem rekao da prima izvinjenje- kazao je advokat Tomić za “Avaz”

Ilija i ne zna tačno prezime i ime lidera PDP-a.

- Na snimku se čuje da Ilija i ne zna tačno prezime i ime lidera PDP-a. Neko ga je provocirao i ispalo mu je iz glave to što tužilac smatra ugrožavanjem sigurnosti. Šta on može da učini tim funkcionerima partije? Ne može ništa. A ako je spomenuo ubistvo, mislio je na političko, a ne na ono u klasičnom smislu te riječi - kaže Tomić.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori