Za ljubitelje jela od tikve: Kremasta pasta

Ovo jelo koji donosimo se jednostavno priprema, sa svega nekoliko namirnica.

Recept za tjesteninu u odličnom umaku
Kremasta tjestenina

Ako želite pripremiti nešto savršeno kremasto i sočno, onda je tjestenina s kremom od tikve odličan izbor. S tikvom možete pripremiti niz zanimljivih recepata, od raznih kolača, poput pite do predjela i glavnih jela.

Ovo jelo koji donosimo se jednostavno priprema, sa svega nekoliko namirnica. Savršeno i lagani obrok. Količina je dovoljna za 4 porcije.

Kremasti umak koji izuzetno dobro pristaje uz tjesteninu.

Potrebni sastojci:

-400 g tjestenine po želji

-400 g očišćene tikve (muškatna, hokaido, prinčeva kruna)
-100 g neslanog indijskog oraščića
-3 česna bijelog luka + malo ulja za prženje
-suvi biljni začin
-so
-svježi peršun

Priprema:

U isto vrijeme pripremati i tjesteninu i umak…
Tjesteninu kuhati prema uputstvu proizvođača.

Očišćenu tikvu izrezati na kockice, a indijski oraščić dobro oprati. Zajedno kuhati tikvu i indijski oraščić u vodi, u odgovarajućoj šerpi. Kuhati dok tikva ne omekša. Na malo ulja prepržiti sjeckani bijeli luk. Kuhan sadržaj prsuti šupljikavom kuhinjskom kašikom u posudu blendera. Dodati i prepržen bijeli luk i začine po želji. Tečnosti u kojoj se kuhalo dodati tek toliko da se dobije lijepa kremasta tekstura. Izblendati smjesu i preliti preko kuhane procjeđene tjestenine. Preko posuti sjeckanim svježim peršunom.

Prijatno!

Pročitajte više: Čokoladna souffle torta: bez glutena, šećera i brašna

Slične recepte možete naći na: Miris Kuhinje

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)