Recept za najfiniju čokoladnu glazuru: Sjajna i gusta

Gastro kutak

Čokoladna glazura
(Foto: Shutterstock)

Evo vrlo jednostavan recept za najfiniju čokoladnu glazuru... Ova je glazura idealna za glaziranje vaših kolača i torti, kao i drugih slastica.

Osim što našim tortama i kolačima daje ljepši i elegantniji izgled, čokoladna glazura im daje i bolji okus jer sve je ljepše i ukusnije kad ima barem malo čokolade.

Što je čokolada kvalitetnija, to je glazura bolja, ljepše se steže i ne puca pri rezanju.

Koliko je važno imati kvalitetnu čokoladu, toliko je bitno na pravi način pripremiti glazuru.

Čokoladu (zajedno s maslacem) možete otopiti u mikrovalnoj pećnici ili na parite joj potom dodati ulje i malo vode pa sve dobro izmiješati dok ne dobijete gustu, sjajnu masu. I čim se glazura malo prohladi, spremna je za prelijevanje po kolaču.

Čokoladna glazura - sastojci:

  • 150 g tamne čokolade
  • 50 g maslaca
  • 2 kašikice ulja
  • 1 kašikice vode

Čokoladna glazura - priprema:

  1. Čokoladu grubo narežite ili izlomite na manje dijelove. Maslac narežite na kockice.
  2. U dublju posudu stavite vodu i zakuhajte je pa preko nje stavite drugu posudu koja ne dodiruje vodu i u kojoj ćete uz stalno miješanje otopiti čokoladu i maslac.
  3. Otopljenoj čokoladi dodajte ulje i žlicu vode pa sve dobro izmiješajte i maknite s vodene kupelji. Kratko prohladite i glazura je spremna za glaziranje vaših kolača i torti.

Pročitajte slične vijesti:Recept: NUTELLA TORTA (VIDEO)

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)