Camilla je pozitivna na Covid nekoliko dana nakon što je suprug Charles po drugi put zaražen korona virusom

Vojvodkinja

Camilla je pozitivna na Covid
Foto: Thomson /Reuters

Camilla, vojvotkinja od Cornwall-a, bila je pozitivna na Covid nekoliko dana nakon što se njen suprug Charles po drugi put zarazio virusom.

Glasnogovornik Clarence House-a rekao je: “Njeno kraljevsko visočanstvo vojvotkinja od Cornwall-a je pozitivna na Covid-19 i u samoizolaciji je.

“Nastavljamo da slijedimo vladine smjernice.”

Camilla (74) je trostruko vakcinisana, rekli su izvori.

Camilla je sebe opisala kao "sreća" negativnu istog dana, rekavši o svom režimu testiranja tokom posjete Thames Valley Partnershipu u Buckinghamshireu: "Toliko puta sam radila test".

Zabrinutost za kraljičino zdravlje porasla je nakon što je monarh bio u direktnom kontaktu sa najstarijim sinom Charlesom dva dana prije nego što je bio pozitivan.

Bakingemska palata saopštila je u četvrtak da kraljica ne pokazuje nikakve simptome, ali je odbila da potvrdi da li je test bio pozitivan ili negativan, pozivajući se na medicinsku privatnost.

Ova 95-godišnjakinja provela je vrijeme sa Charlesom prošlog utorka kada je princ u njeno ime provodio investituru u njenoj kući u zamku Windsor.

Pročitajte više: Ostvaruje se posljednja želja princeze Diane? Princa Charlesa mogla bi stići karma od koje najviše strepi

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)