Prijeti li Europi “Blackout” – nestanak struje?: U Austriji održana vježba i priprema

Nestanak struje

U posljednje vrijeme sve više europskih i svjetskih medija pišu u o Blackoutu. To u prijevodu znači zamračenje, a sve polazi od teorije da bi u Europi uskoro moglo nestati struje. O čemu se zapravo radi? Pretpostavlja se da bi ekstremna hladnoća u Europi mogla dovesti do povećane potrošnje električne energije i ograničenja u proizvodnji električne energije, te da bi to moglo dovesti do „nestašice električne energije“.

Sredinom novembra, točnije 12. novembra, u Austriji će se održati vježba zamračenja – “Energie 21” u koju će biti uključeno nekoliko saveznih pokrajina te ministarstava unutarnjih poslova i obrane. Vježba je organizira na prijedlog pokrajinskog predsjednika Tirola Günther Platter (ÖVP), a uključeno će biti i ministarstvo zaštite klime, kao i predstavnici organizacija za hitne slučajeve i kritičnih infrastrukturnih objekata.

Kako bi se održala opskrba u slučaju nestašice i spriječio nestanak struje – a time i kolaps električne mreže – potrebno je funkcioniranje kriznog upravljanja i neometana suradnja između nadležnih tijela, hitnih službi i dobavljača energije, piše ORF.at.

Znaju li oni nešto što mi još ne znamo – treba tek vidjeti.

Pročitajte više: Nove cijene i poskupljenja: Skuplje ulje, piletina, jaja…

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)