Recept: Hrskave lađice od hljeba s jajima i sirom

hrskava čarolija

Recept: Hrskave lađice od hljeba s jajima i sirom
Foto: Guliver/Shutterstock

Recept za jedan fini doručak nakon kojeg ćete duže vremena osjećati sitost. Jedna hrskava čarolija s kojom možete započeti dan.

Sastojci:

1 baguette 

4 velika jaja

1 kašika mlijeka

1/4 kašikice soli

1/4 kašikice crnog bibera

120 grama naribanog sira 

20 grama nasjeckanog svježeg špinata 

40 grama nasjeckane crvene paprike

40 grama nasjeckanog crvenog luka 

Priprema:

Zagrij pećnicu na 200 stepeni. Na lim za pečenje stavi papir za pečenje. Baguette izdubi uz pomoć noža, ali pazi da ga ne razrežeš do kraja. 

U zdjeli umuti jaja s mlijekom, šolju i biberom. Dodaj sir, špinat, paprike i luk. Sve zajedno promiješaj. Izli smjesu u pripremljeni baguette. Peci 12 do 15 minuta, sve dok se jaja ne ispeku. 

Ostavi pet minuta da se hladi u limu za pečenje, a zatim punjeni baguette prebaci na dasku za rezanje i pričekaj još nekoliko minuta prije rezanja. 

Pročitajte više: Recept: Mini palačinci sa jabukama

Pratitenas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)