Ovo je jedan od onih kolača za koji vam nije potrebna rerna. U svega nekoliko sastojaka i kratkog vremena imat ćete vrlo ukusan desert.
Za ove kocke potrebno je:
Sastojci za prvi sloj
230 g maslaca, rastopljenog i malo ohlađenog
250 g kremastog maslaca od kikirikija
240 g šećera u prahu
240 g krekera ili petit keksa
Sastojci za glazuru od čokolade:
250 g čokoladnih kapljica ili komadića čokolade po želji
65 g kremastog maslaca od kikirikija
Priprema:
Za prvi sloj:
Lim za pečenje obloži masnim papirom. U velikoj zdjeli pomiješaj rastopljeni maslac i maslac od kikirikija i miješaj dok se dobro ne sjedine.
Dodaj šećer u prahu i nastavi miješati dok se potpuno ne sjedine svi sastojci. Zatim polagano dodaj smrvljene krekere ili kekse po želji.
U pripremljenu posudu za pečenje stavi dobivenu smjesu, ravnomjerno ju rasporedi i lagano pritisni.
Za preljev od čokolade:
U zdjelu koja može ići u mikrovalnu pećnicu dodaj čokoladne kapi ili komadiće čokolade i kikiriki maslac. Stavi u mikrovalnu, na 20 sekundi, zatim izvadi i promiješaj, pa ponovno stavi na 20 sekundi.
Koliko puta ćeš trebati ponavljati ovisi o jačini mikrovalne i njenom načinu rada. Na kraju trebaš dobiti glatku smjesu.
Otopljenu čokoladu zatim prelij preko sloja od kikiriki maslaca i krekera koji se nalazi u limu za pečenje. Ravnomjerno ju raširi da prekrije sve dijelove. Dobiveni kolač zatim ostavi da se ohladi najmanje sat vremena.
Kada postane čvrst, nareži ga na kockice ili oblik koji želiš.
Prijatno!
Pročitajte više: Recept: Mini palačinci sa jabukama
Pratite nas na Facebook akter.ba -Recept: Kocke od čokolade i kikiriki maslaca