Požar u Segetu Gornjem i dalje aktivan

Požar u Segetu Gornjem izbio je u ponedjeljak ujutro na brdima kod Trogira. 3 dana kasnije vatra je i dalje aktivna. Vatrogasci se bore da ga stave pod kontrolu, međutim vjetar i nepristupačan teren im otežavaju posao.

Index.hr prenosi da su vatrogasci cijelu noć radili na gašenju požara koji je izbio u ponedjeljak navečer. Izbio je u Segetu Gornjem u trogirskom zaleđu. Do ponoći je izgorjelo oko 550 hektara uglavnom niske vegetacije i nešto borove šume, izvijestilo je Županijsko vatrogasno operativno središte u Splitu.

Do sada policija je uviđajem utvrdila da je uzrok požara iskrenje dalekovoda. Do toga je došlo zbog građevinskih radova, a šteta koja je nastala zbog takvog propusta se broji u 1.600 hektara niskog rastinja, makije, borovine i nešto maslinika koji su izgorjeli.

Vatrogasci dežuraju u dijelovima požara koji su pod kontrolom, dok veći dio zahvaćenog požarom još nije stavljen pod kontrolu.

Prema informacijama s terena, nakon 23:30 došlo je do djelomičnog širenja vatre u blizini Segeta Gornjeg. Svaki nalet vjetra palio je vatru, a ona je bila mnogo vidljivija u ponoć.

" Vatra je i dalje aktivna; nove snage zamijenile su jedan dio snaga na terenu", rekao je načelnik vatrogasne službe Slavko Tucaković za Dalmacija Danas.

"Ujutro su polasci dva kanadera već angažirani u 5:45; tamo su oko 6:15. Želimo popraviti što je moguće veće područje rano ujutro, pa se nadamo da ćemo ući u dan bez otvorena vatra ", dodao je Tucaković.

On je dodao da je pored svih snaga koje su u ponedjeljak gasile vatru, 170 vatrogasaca sa oko 50 vozila, angažovano i 26 vojnika. Kako je pojasnio, riječ je o namjerno organiziranim snagama Hrvatske vojske. Dodajući da je gašenje požara u blizini Trogira pokazalo učinkovitost zračnih snaga - tri kanadera i tri zračna traktora, a posebno vatrogasce koji su se s vatrom borili na zemlji.

"Ovo je možda najzahtjevniji požar u sezoni. Ono što je dobro je da nema povrijeđenih vatrogasaca. Nadam se da će požar sutra biti ugašen", rekao je sinoć Tucaković.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)