Krunić od 2013. povećavao lično osiguranje

Nikad nisam čuo da je neko prijetio Kruniću, niti sam imao takva saznanja, kaže Ritan

Lazo Ritan, bivši radnik "Sector Securityija" ispričao je u Okružnom sudu u Banjoj Luci da je vlasnik te kompanije Slaviša Krunić u godinama prije ubistva povećavao svoje lično osiguranje.

Ritan je saslušan kao svjedok odbrane na suđenju Benediju Đukanoviću, Emiliju Baldi i Rodoljubu Gajiću, optuženima za ubistvo Krunića i njegovog tjelohrantelja Žarka Pavlovića, te ranjavanje vozača Gorana Ilića. Ritan tvrdi i da je Kruniću bila skrenuta pažnja da ih prati neko vozilo.

- Nikad nisam čuo da je neko prijetio Kruniću, niti sam imao takva saznanja. Znam samo da je jednom bilo sumnjivo što neko vozilo uporno ide iza nas. To je provjereno i nije bilo ništa - rekao je Ritan, koji je određeno vrijeme bio u Krunićevom ličnom osiguranju.

On kaže da je Krunić lično određivao svoje pratioce, kao i kojim će se vozilima voziti.

Nikad nisam čuo da je neko prijetio Kruniću, niti sam imao takva saznanja, kaže Ritan

- Imali smo blindirano vozilo, koje Krunić nije htio da koristi. Znam da je povećavao obezbjeđenje od 2013. godine. Tada nas je bilo pet, a na kraju 13 - rekao je Ritan.

Iskaz je dao i Radomir Đukanović, rođak prvooptuženog Benedija. On tvrdi da se Benedi ranije liječio na psihijatiji, te da je cijela njegova porodica imala zdravstvenih problema.

- Niko ko ga poznaje ne može da vjeruje da je on uradio to zašto ga terete. Njegova majka je bila bolesna i umrla nedugo poslije hapšenja, a nekoliko dana iza toga i sestra mu je tragično završila - istakao je Đukanović.

Svi prisutni začudili su se kada je tužilac Snježana Petković tokom unakrsnog ispitivanja pitala svjedoka: "Voliš li ti Benedija?".

- Ne mrzim ga, gledam ga kao i sve druge ljude - rekao je Radomir.

Nikad nisam čuo da je neko prijetio Kruniću, niti sam imao takva saznanja, kaže Ritan

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)