TikTok ples za mršavljenje postaje zarazan – stručnjaci kažu da je opasan

TikTok platformom proširio se ples za mršavljenjue i postao zaista zarazan. Čudni pokreti proslavili su korisnicu Janny14906. Ovaj tzv. "trening za želudac" podstakao je mnoge obećavajući da će to biti savršena rutina.

Međutim, nije sve tako sjajno. Stručnjaci upozoravaju da je ovaj trenin zaista opasan i da nećete dobiti trbušnjake. Umjesto toga, negativno bi mogao uticati na vaše tijelo i mentalno zdravlje. Sve ovo je mit. Gubitak masti možete srediti uz ishranu i fizičku aktivnost.

Raditi jednu vježbu kako biste dobili određenu estetiku nije zdravo ako zanemarite prehranu, san, vodu za piće i sve ostale faktore brige za svoje zdravlje. Janny na TikToku promoviše vježbu kojom tvrdi da ćete izgubiti kilograme.

Vježbajte sat vremena dnevno i jedite šta god poželite - istakla je Janny. Ova tvrdnja u potpunosti je netačna! Ovakav savjet je upravo ono što ljude dovodi u velike probleme kada odu vježbati, a na kraju se ipak udebljate.

Iako će vas ovaj trend fizički pokrenuti, ne trebate vjerovati svemu što vidite na internetu. Ovaj TikTok ples je upravo dokaz!

@janny14906

As long as you enjoy the skinny come together.##exercise ##fitues ##abdominales ##abs ##gym ##fit##workout##ejercicio ##core ##ejerciciosencasa

♬ 原聲 - user1468626853971

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)