Kraj sedmice zasladite krofnama: Idealne za desert ili užinu

Poznati bh. foodblogger Hajrudin Šišić (Harry Cooper) podijelio je recept za pripremu ukusnih krofni, koje će savršeno zasladiti kraj duge sedmice.

Za pripremu krofni bit će vam potrebno: 500 grama brašna, dva jaja, pola pakovanja suhog kvasca/germe, dvije kašike šećera, 250 mililitara mlijeka, 50 mililitara ulja i prstohvat soli.

Priprema: U mlako mlijeko dodajte šećer i kvasac, promiješajte i sačekajte 5-6 minuta. Potom umijesite s brašnom, jajima i uljem u glatko tijesto. Ostavite tijesto na toplom da miruje jedan sat.

Poznati bh. foodblogger Hajrudin Šišić (Harry Cooper) podijelio je recept za pripremu ukusnih krofni, koje će savršeno zasladiti kraj duge sedmice.

Nakon toga izvaljajte tijesto tako da bude debljine jedan centimetar, pa čašom/kalupom napravite željeni oblik krofne.

Ostavite krofne da miruju pet minuta, a u međuvremenu zagrijte ulje (ne previše, jer bi krofne mogle izgorjeti s vana prije nego se ispeku iznutra). Peći svaku krofnu po minut-dva s obje strane. Zatim ih izvadite na papir/ubrus kako bi se riješili viška ulja.

Krofne možete dekorisati šećerom u prahu i puniti po želji. Prijatno!

IZVOR KLIX.BA

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)