Puna mirisa i okusa narandže. Sočan, čokoladni biskvit i lagana krema s aromom narandže! Savršena kombinacija za uživanje u svakom zalogaju!
Sastojci:
Kore:
- 4 jaja
- 7 kašika šecera
- 100g badema ili oraha sjeckanih
- 2 kašike brašna
- 2 kašike vruće vode
- 2 kašike kakaa
- 1/2 prašak za pecivo
Priprema:
Izmutiti žumanjke sa šecerom, dodati vodu, brašno,prašak za pecivo, badem, kakao, dodati posebno umućene bjelanke.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180c 20min. Najbolje koristiti obruč za torte 26cm.
Kada je gotova kora preliti je sa 1dl cjeđenog soka od narandže (možete koristiti i gotovi juice/sok) .
Čoko krema:
- 500 ml vrhnja za šlag,
- 250 g čokolade za kuhanje ili po želji
- Par kapi arome naranđza ili cjeđenog soka.
Zagrijati na laganoj vatri mješati dok se čokolada istopi. Paziti da ne prokuha.
Gotovu kremu preliti preko gotove kore i staviti u frižider na par sati da se hladi.
Orange Krema:
500 ml soka od narandže
2 pudinga od narandže ili vanilije
Zagrijte sok od narandže na laganoj vatri, dodajte 2 pudinga (kao kad spremate obični puding)
Dodati 3-4 kašike šecera. Kada se ohladi dodati 500ml umućenog vrhnja za šlag ,250 krem sira može vajkrem ili ABC sir (izmješati)
Ovu kremu staviti nakom par sati. Ukrasiti sa kriškama ovog sočnog voća!
Više recepata potražite na: Miris Kuhinje
Pročitaj više: Biskvit torta: Čoko lješnjak s narandžom