Kadaif – krema: Ako nikada niste probali ovaj spoj, sada je vrijeme!

Kadaif puding
Kadaif sa kremom

Izuzetno ukusan način pripreme kadaifa, lagana krema, uprženi orasi, maslac....

Ako ne volite deserte sa agdom, a volite puding, onda možete isprobati ovaj recept za kadaif. Na jedan svojevrstan način to je spoj tradicionalnih sa kremastim slasticama. Čak i ako treba malo više vremena i truda za pripremu, na kraju ćete vidjeti da je ukus vrijedan toga.

Zahvaljujući kadaifu s kremom, koji djeca posebno vole, svojim najdražima možete ponuditi prekrasan desert. Ako nikada prije niste probali ovakav kadaif, svakako biste trebali pogledati ovaj recept!

Potrebno je:

  • 1 l mlijeka
  • 2 šolje šečera
  • 14 kašika nišeste
  • 2 pakovanja vanilija šecera po 7 g.
  • 300 g Kadaifa
  • 150 g putera
  • 100g krupno mljevenih oraha ili badema  za posipanje

Priprema:

1 l mlijeka I 2 šolje šećera Izmješati da se šećer istopi. Dodati 14 kašika nišeste lagano  I uz stalno mješanje da se ne stvore grudvice.

U smjesu dodati 2 pakovanja vanilin šecera po 7 g.

Kremu kuhati na laganoj vatri uz stalno mješanje. Paziti da ne zagori. Krema je gotova kada se dobije kompaktna smjesa gustoće npr. pudinga.

Ukoliko želite kremi možete dodati I jestivu boju.

300g Kadaifa stavite u veću tavu i pržite sa 150g putera.

Pržiti na laganoj vatri dok kadaif  ne dobije zlatno žutu boju. Uprženi kadaif djeliti na dva jednaka djela. Jedan dio rasporediti na tepsiju, zatim preko kadaifa pažljivo sipati kremu.

Sada preko kreme dodati i drugi dio kadaifa. Na kraju posuti sa 100g mljevenih oraha ili badema.

Ostaviti da se ohladi, najbolje bi bilo da ostane preko noći u frižideru.

Prijatno!

Pogledajte VIDEO Miris Kuhinje!

Pročitajte više: Staro bosansko jelo: Sogan dolma

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)