7 ukusnih sendviča iz cijelog svijeta

7 ukusnih sendviča iz cijelog svijeta
Foto: Shutterstock

Hrana koja se može jesti u bilo koje doba dana, sendviči su iznenađujuće popularni u cijelom svijetu. Svaka zemlja ima svoje mišljenje o ovom jelu. Evo 7 različitih vrsta sendviča iz kultura širom svijeta.

Banh Mi, Vijetnam

Foto: Shutterstock

Vijetnamski baget, napravljen od mješavine pšeničnog i pirinčanog brašna. Manji je od francuskog bageta. Da biste napravili ukusan bành mi , napunite svoj vijetnamski baget piletinom (ili proteinom po vašem izboru), ukiseljenim povrćem i svježim sastojcima (korijander i krastavac). Namažite malo majoneze po svom bagetu za dodatni okus, i uživajte!

Toast Hawaii, Njemačka

Foto: Shutterstock

Pametna mješavina slatkog, slanog, začinjenog i kiselog, ovaj njemački sendvič popularan je i kod mladih i kod starih! Pol kriške šunke, ananasa i sira stavljaju se na kriške bijelog hljeba premazanog senfom prije nego što se ode pod toster. Za kraj jednostavno prelijte marmeladom od višanja ili brusnice.

PB&J, SAD

Foto: Shutterstock

Čuveni sendvič s kikiriki puterom i džemom, savršena je hrana za sva čula. Čvrsto ukorijenjen u američkoj popularnoj kulturi (procjenjuje se da će prosječan Amerikanac tokom života pojesti blizu 3.000 ovakvih sendviča). Ovaj sendvič je zasitan koliko i ukusan … a i pristupačan!

Croquette sendvič, Holandija

Foto: Shutterstock

“Broodje” znači sendvič, a “kroket” znači kroket, u ovom slučaju ćufta premazana prezlom i pržena. Recept je jednostavan. Ostatke mesa i/ili krompira sitno iseckajte, oblikujte u kobasicu, premažite prezlom i ispržite. Poslužite u mekanom kruhu s jakim senfom.

Sendvič sa krastavcima, Engleska

Foto: Shutterstock

Vrlo popularan kod naših britanskih prijatelja tokom tradicionalnog popodnevnog čaja, ovaj mali, svježi sendvič jednostavno je tanke kriške krastavca na bijelom hljebu (naravno uklonjene kore) premazane krem ​​sirom.

Croque monsieur, Francuska

Foto: Shutterstock

Ovaj pršut, sir , i bešamel sendvič napravljen u tosteru može se naći u svakom dobrom francuskom bistro.

Panino, Italija

Foto: Shutterstock

Vjerojatno vam je poznata riječ “panini”, koja je zapravo oblik množine riječi “panino”, ali bez obzira kako je nazvali, ovaj talijanski sendvič sa roštilja hit je po cijelom svijetu. Klasična verzija ovog sendviča sadrži mortadelu, salamu, šunku i sir, pritisnute i stavljene između dvije kriške hljeba ispod tostera, dok unutra curi vruć sir.

Pročitajte više: 15 ideja za doručak bogatih proteinima i vlaknima

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti

Vezane vijesti