3 savršene palete boja za opuštajuće kupatilo

Uređenje doma

Naša kupatila bi trebala biti dizajnirana tako da se u njima osjećamo opušteno
Foto. dobbies

Naša kupatila bi trebala biti dizajnirana tako da se u njima osjećamo opušteno, udobno i raspoloženo. Ako planiraš preurediti svoje kupatilo ove godine, odabir prave palete boja može biti jako bitan.

Paleta boja kupatila je veoma važan faktor u stvaranju opuštajuće atmosfere. Dok ljudi neizbježno imaju različite ukuse u dekoru, postoje neke boje koje su popularnije od drugih i poznate su po svom umirujućem efektu.

Pogledaj koje boje mogu pomoći da se osjećaš opušteno…

Blijedoplavi i pastelni tonovi
Foto: housebeautiful.com

Stvori kupatilo koje djeluje umirujuće i opuštajuće odabirom bebi plavih ili pastelnih tonova. Tamno plava bi možda bila u modi na Instagramu, ali održavanje tvojih boja mekim je vrhunski način da stvoriš umirujući prostor.

Ovo stvara mirnu i opuštajuću atmosferu koja je laka za oko. Zamisli šljunčanu plažu koju ćeš koristiti kao vodič za boje i kreiraj rashlađeni ambijent tihog potoka ili mjesta uz more uz ovu prirodnu paletu boja.

Duboki hrast i svjetla zobeno smeđa
Foto: housebeautiful.com

Oživi umorne zidove uz pomoć boje inspirisane prirodom. Od dubokih hrastovih nijansi do svjetlijih zobenih smeđih, jer ove boje su među nekima od najboljih za unošenje opuštanja u tvoj prostor. Ako tražiš inspiraciju za ukrašavanje, zašto ne bi isprobao/la ovu paletu boja?

One će zadržati prirodan osjećaj koji pastelni tonovi nude, dok stvaraju raspoloženiji, malo tamniji stil koji podsjeća na starije nekretnine i život na selu. Opcije tople rasvjete s mesinganim svjetiljkama bile bi idealne da dodaju dašak živosti ovom udobnom stilu kupatila.

Terakota

Iako narandžasta boja može biti nezgodna za manevrisanje, ona je sjajna za stvaranje prostora koji podsjeća na vruće ljetne odmore. Zemljane terakote ili meki koralni tonovi dobro se uklapaju kao zid ili niz dodataka, kao što su peškiri, saksije za biljke i umjetnička djela.

Zemljana narandžasta u kombinaciji s drugom smjelom bojom kao dodatkom, nadoknađena blago prljavo bijelom i naglašena svjetlijim srodnikom vašeg dodatka, kao što je zlato – ova kombinacija zemljanih, svijetlih i neutralnih tonova može se koristiti za mnoge boje, posebno one u toplijem narandžasto-crvenom spektru.

Ne zaboravi mirise

Nakon što odabereš svoje opuštajuće boje, vrijeme je da dodaš završne detalje. Jedan od načina da pridodaš opuštajućem ambijentu je da se dočepaš prekrasnih mirisa. Preporučeni mirisi su: lavanda, jasmin, kamilica i menta. (ultra.ba)

Pročitajte više: Uređenje malih trpezarija – Sve ideje na jednom mjestu

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)