Zdravo i ukusno bezglutensko jelo: Špageti od tikvica

Špageti od tikvica
Foto: Thinkstock

Sezona tikvica traje od juna do augusta, ali ovo ukusno povrće može se naći na jelovniku tokom cijele godine.

Danas vam donosimo još jedno zdravo, ali i zanimljivo jelo. Možete se lijepo zabavlljati dok pripremate vaš ručak.

Napravite špagete od tikvica. Odlična alternativa tjestenini, ali i nešto novo i bez glutena u vašoj prehrani.

Pomoću rezača za povrće narežite tikvice u obliku špageta. Ovakve špagete možete kombinirati s umacima koje ste pravili uz tjesteninu. Ako želite, špagete od tikvica možete skuhati u slanoj vodi te nakon toga preliti umakom ili dodati malo soli, maslinovo ulje te pustiti da se marinira i onda pomiješati s umakom. Paziti da se ne prekuhaju. Dovoljno je 5 -7 minuta kuhanja. Tikvice su jelo koje se može jesti i sirovo, tako da nije potrebno previše kuhanja.

Prijatno!

Pratite nas na facebook akter.ba

Pročitaj više: Recept: Brza salata s tunom za tople ljetne dane

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)