Za današnji ručak preporučujemo juneći gulaš fenomenalnog ukusa. Da biste postigli sočnost i mekoću mesa, važno ga je dugo termički obrađivati na laganim temperaturama.
Sastojci:
- 800 g junećeg mesa (but ili plećka)
- 3 glavice crnog luka
- 2 mrkve
- 2 česna bijelog luka
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica mljevene slatke paprike
- malo soli
- malo bibera
- malo iseckanog peršuna
- 1 puna kašika brašna
Priprema:
Zagrijati dobro ulje i propržiti luk da blago porumeni. Dodati meso i dobro ga ispržiti, da ne bude crveno ni sa jedne strane. Naliti vodom da da pokrije sve sastojke, dodati mrkvui malo posoliti, staviti lovorov list, suvi začin i biber. Smanjiti vatru i ostaviti da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano. Povremeno promješati. Po potrebi dodati još malo vode. U posudu staviti alevu papriku i brašno. Sve sastojke razmutiti sa malo hladne vode, da ne bude grudvica. Dodati u šerpu sa mesom i promješati. Zatim dodati rendani bijeli luk i sjeckani pešun. Ostaviti da se sve lagano krčka još 10-tak minuta, povremeno promješati. Ako je pregusto, dodati malo tople vode. Služiti uz špagete, pire krompir, a možete i uz rižu i kuhani krompir, kao što je prikazano na slici ...
Pročitajte više: Recept: Domaći čokoladni puding
Recept: Najukusniji juneći gulaš
Više recepata pogledajte na Facebook Miris Kuhinje