Ukoliko ste ljubitelji tradicionalnih poslastica i kolača sa agdom, onda su tulumbe pravi izbor za vas.
U nastavku teksta vam donosimo najjednostavniji način pripreme ovog slatkog i sočnog deserta
Sastojci:
250 gr Oštro brašno
250 gr Glatko brašno
5 kom jaja
1 l mlijeko
1 šolja Ulje
Malo soli
Agda:
1,5 kg Šećer
500 ml Voda
2 kom Limun
Priprema:
U posudi skuhajte mlijeko sa šećerom i malo soli. Kada prokuha, umješajte brašno. Vratite na vatru i miješajte dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
Jaja posebno umutite i dodajte u ovu masu. Štrcaljkom pravite tulumbe dužine 5-6cm.
Pržite ih u puno masnoće i još vruće stavljajte u ohlađenu agdu.
Ukrasite ih kriškama limuna
Pročitajte više: Recept: Torta od čokolade, banane i šlaga