Sastojci: 300 g posnog sira, 100 g mljevenih badema, 100 g usitnjenih lanenih sjemenki, 125 g usitnjenih zobenih pahuljica, 1 kašičica soli, pola kesice praška za pecivo, 8 bjelanaca, 2 kašike susama, 2 kašike sjemenki bundeve, 2 kašike suncokretovih sjemenki.

Priprema:
1. U dubljoj posudi pomiješajte suhe sastojke: mljevene bademe, usitnjeni lan, zobene pahuljice, susam, so, prašak za pecivo i sjemenke.
2. Dodajte lagano umućena bjelanca i posni sir, pa dobro promiješajte.
3. Duguljasti kalup za hljeb obložite papirom za pečenje pa stavite smjesu. Poravnajte kašikom, posipajte još malo susamom pa stavite da pečete oko 50-60 minuta u rerni prethodno zagrijanoj na 180 stepeni.
IZVORl: KUHARICA
Normally I do not read article on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite nice post.
Hey there, You have done an excellent job. I’ll definitely digg it and in my view recommend to my friends. I am sure they will be benefited from this website.