Punjene paprike, rekli bismo jelo koje nas podsjeća na ljeto i bezbrižnost. Ovo je jedno od onih jela koja se uglavnom kuhaju po metodi "svega pomalo" i svako ima neki svoj recept, pa tako i mi..
Potrebno je:
- paprike babure
- 400 g mljevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2-4 čehna bijelog luka
- 1 veći paradajz svježi
- 50 g obarene riže
- 1 jaje
- crvena mljevena paprika
- 1 rendana mrkva
- biber, so, ulje
- 1 kašika brašna
- 200 ml kuhanog paradajza
Priprema:
Na ulju propržiti sjeckan crni luk i rendanu mrkvu. Dodati sjeckan bijeli luk. Ubaciti obarenu rižu, mljevenu papriku, posoliti i pobiberiti, ubaciti jaje i sve izjednačiti.
Skloniti sa šporeta i ubaciti to u mljeveno meso i rukama izjednačiti ili kašikom i puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza.
Redati u podmazan pleh. U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sa paprikom. Pouljiti i peći sat vremena na 200 stepeni.
Najidealniji prilog je pire krompir
Prijatno!
Pročitaj više:Pečene paprike sa puretinom i Mozzarellom – novi recept
Pratite recepte na Miris Kuhinje