S ovim receptom jednostavno ne možeš pogriješiti u pripremi…
Pripremiti palačinke po svim receptima naizgled je jednostavan zadatak, ali sigurni smo kako si barem jednom imala problem sa smjesom koju si umutila "od oka".
Ove palačinke, po njegovom receptu je lako napraviti. nema ničeg ekstravagantog i kompliciranog - samo pet uobičajenih sastojaka u omjeru koji garantira uspjeh.
Imaj na umu da je ova količina dovoljna za osam palačinki. Sugeriramo da udvostručiš ili utrostručiš smjesu, ovisno o društvu i apetitu.
Sastojci:
125 g glatkog brašna
1/2 kašikice soli
2 jaja (M)
150 ml punomasnog mlijeka
25 g rastopljenog maslac
suncokretovo ulje (za pečenje)
Priprema:
Pomiješaj brašno sa soli. Napravi rupu u sredini pa razbij jaja pa miješaj drvenom kašikom. Kad se smjesa krene zgušnjavati, postepeno dodaj mlijeko.
Kad tijesto postane glatko, dodaj i rastopljeni maslac. Zagrij tavu na srednje jakoj vatri pa ulij malo ulja i pređi kuhinjskim ubrusima po dnu tave.
Peci palačinku otprilike 45 sekundi pa je okreni; trebala bi biti zlatno-smeđe boje.
Za premaz koristite šta vam je po volji, bili to slatki ili slani premazi, sve je na ovim palačincima preukusno!
Prijatno!
Izvor: gastro.24sata.hr
Pročitaj više: ZAPEČENE PALAČINKE SA ŠPINATOM