Cheesecake sa kafom – bez glutena, šećera i pšeničnog brašna

155147450_2836690213237609_5452417439799886104_n
Foto: Instagram

Za ovaj recept, by naturally_sweet_life, neodoljivi cheesecake, potrebno je:

Za podlogu:

časa bademovog brašna

½ čaše zobenog brašna

1 supena kašika nezaslađenog kakaa

Prstohvat soli

40 grama tamne čokolade min 85% kakaa, bez dodatka šećera (usitnjena u blenderu ili isjeckana nožem)

1 supena kašika maslinovog ili kokosovog ulja

2 supene kašike vode + 1 čajna kašikica crne kafe

Za kremu:

400 grama krem sira po vlastitom izboru

3 supene kašike eritritola (ili nekog drugog zaslađivača)

1 jaje srednje veličine

Za čokoladnu glazuru:

100 grama tamne čokolade + čajna kašikica kokos ili maslinovog ulja

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 170 stepeni. Pleh obložiti pek papirom. Sastojke za podlogu sjediniti, te ravnomjerno raspodjeliti u pleh. Sastojke za kremu, sobne temperature lagano izmješati da se povežu, te izliti preko podloge. Peći 20 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 150 stepeni i peći još dodatnih 25 minuta.

Prilikom pečenja u pećnicu dodati manju posudu s vodom i na taj način krema nece popucati.

Izvaditi iz pećnice i ohladiti na sobnoj temperaturi. Zatim ostaviti u frižider 2-3 sata.

Nakon hlađenje rastopiti čokoladu i blago rashlađenu, ne vrelu, preliti preko kreme.

Ostaviti da se čokolada stegne i vaš cheesecake je gotov!

Budite zdravi i pazite šta unosite u svoj organizam.

Prijatno!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)