Vjerovatno svi spremamo ćufte na ovaj ili onaj način, ali svakako slično. Uglavnom, ovo je najomiljenije jelo u skoro u svakoj porodici. Evo jednog načina kakoda ih spremite:
- 400 g mljevenog mesa
- jedna glavica luka
- jedno jaje
- šolja riže
- začini
Sos:
- jedna vezica kopra
- 6 dcl mlijeka
- 1 dcl pavlake
- 0,5 dl ulja
- 3 kašike brašna
Potrebno vrijeme za pripremu jela: 45 – 60min
Zamjesiti ćufte i male kuglice skuvati u slanoj vodi – oko 30 minuta. Za to vrijeme skuhati i pripremiti pire krompir koji može da se služi kao prilog.
Kopar sos: Na ulju kratko popržiti kopar uz dodatak malo peršuna. Dodati brašno i popržiti uz stalno miješanje i dodavanje mlijeka i na kraju soli. Kad je sos gotov dodati pavlaku i dobro promiješati – sos treba biti rjeđi nego inače jer u njega treba staviti ćuftice.
Još jedan recept za ćufte mozete naći i pogledati na kanali Miris Kuhinje
Pročitaj više: Imamo najtraženiji recept mjeseca: Ovako će vam supa s knedlama uvijek uspjeti