Marco Odermatt današnjom pobjedom osvojio kristalni globus u Super G

Novi kralj Super Veleslaloma Marco Odermatt

Tu je novi kralj Super Veleslaloma. Marco Odermatt je pokazao svoj fluidan stil i zapanjujuću brzinu kako bi odnio pobjedu u super-G u Aspenu.

Marco Odermmat

Superzvijezda u usponu osvojila je ovo sezonsku super G titulu s još jednom trkom do kraja. Niko na turneji Audi FIS Svjetskog kupa ne bi mogao parirati Odermattovom umijeću na super G stazama ove sezone.

„Samo želim da se zabavljam cijelo vrijeme i to radim. Nisam brojao bodove na startu za osvajanje globusa, samo sam želio uživati u trci. Bilo je to stvarno super brdo za super G, zaista sam uživao na stazi. Bio sam uzbuđen zbog trke i želio sam danas pokazati sve od sebe,” rekao je Odermatt.

To je prvi super G kristalni globus za Odermatta.

Marco Odermmat prvi u cilju

Osvojio je pet od sedam super G trka do sada ove sezone i završio na podijumu u svih sedam. Pet super G pobjeda u jednoj sezoni novi su rekord Svjetskog kupa. Švicarskom skijašu je to deveta pobjeda i 18. podijum u sezoni.

Andreas SANDER drugo mjesto

Drugo mjesto osvojio je Andreas SANDER sa zaostatkom +0.05. Treće mjesto osvojio je Aleksander Aamodt KILDE sa zaostatkom +0.34.

Aleksander Aamodt KILDE treće mjesto

Kilde sada ima 12 postolja u Svjetskom kupu i pet u superveleslalu ove sezone. Sa svoje dvije prethodne super G pobjede, Kilde je ostao jedini skijaš koji je ove sezone bio ozbiljna konkurencija  Odermattu u Svjetskom kupu u super G.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)