Tuzlanka Almira Delibegović Broome na čelu pravosudnog sistema Škotske

Senzacionalna vijest!

Tuzlanka Almira Delibegović-Broome imenovana je na čelo pravosuđa Škotske.

Almira Delibegović-Broome QC preuzeti će ulogu predsjedavajućeg pravosudnog sistema Škotske (Justice), naslijedivši Shelagh McCall QC na mjestu predsjedavajućeg škotskog ogranka dobrotvorne organizacije za reformu prava.

  • Čast je i privilegija preuzeti ulogu predsjedavajućeg Justice Scotland. Odbrana vladavine prava važnija je nego ikad. Radujem se što ću raditi sa našim članstvom i nadograđivati ​​se na rad mojih istaknutih prethodnika, kako bi pravosudni sistem radio pošteno i efikasno za sve," kaže Almira.

Almira je diplomirala Pravo na Univerzitetu Edinborough, a magistrirala na renomiranom Univerzitetu Harvard kao Fulbright stipendistkinja. Član je poslovnog odbora Generalnog vijeća Univerziteta u Edinburghu, nezavisna neizvršna osoba u Nadzornom odboru Deloitte UK i u njegovom Odboru za upravljanje revizijom, te član Savjetodavnog odbora računovođe u stečaju. Kao i kod mnogih talentiranih mladih ljudi, njeno obrazovanje je prekinuto kao posljedica rata u Bosni i Hercegovini, a novi dom je pronašla u Škotskoj.

Almira je sestra prof. Mirele Delibegović o kojoj sam pisao ranije ove godine nakon što je postala članica Edinborough Royal Society. Čestitamo Almira na ovom veličanstvenom postignuću i časti koja ti je ukazana. Ti si veliki ambasador Bosne i Hercegovine. Također, želim iskoristiti priliku da se zahvalim tebi i tvojoj sestri što niste zaboravili svoje korijene i podržavate mnogobrojne inicijative i organizacije u našoj domovini, uključujući Bosnia & Herzegovina Futures Foundation -napisao je na svom Facebook profilu naš dr.Edhem Edi Čustović predsjednik BH Futures Foundation.

U ime redakcije Akter.ba upućujemo iskrene čestitke našoj Bosanki Almiri Delibegović Broome.

Zvaničnu izjavu možete pogledati na linku

Almira Delibegović-Broome QC announced as new Chair of JUSTICE Scotland

Pratite nas na Facebook Akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)